Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.11.2011 14:17 - Приятели с облаги – що е то и има ли почва у нас?
Автор: inastyle Категория: Тя и той   
Прочетен: 4785 Коментари: 1 Гласове:
6

Последна промяна: 11.11.2011 16:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Приятели с облаги!?!... Какво е това?!?... В първия момент сигурно много малко хора ще разберат за какво става дума, а пък още по-малко ще знаят какво означава това.

На доста хора ще им се изясни след бърза справка в интернет.

И така. Що е то ”приятели с облаги”?

”Тип приятелство, познато най-вече в САЩ. При него приятелите имат сексуални или близки до сексуални отношения, като не очакват нищо друго от другия освен доставяне на взаимна полза и облаги.” – Уикипедия, Свободната енциклопедия.

С риск да не се харесам на голяма част от българите, ще кажа:

Всички криворазбрани взаимоотношения между хора (дори и случаи на извратени такива) тръгват именно от САЩ. И странното е, че рано или късно се налагат като мода или модел в много страни по света.

Приятели с облаги – това явление сигурно има поддръжници и в България. Някои ще кажат веднага: ”Ако не ми пречи, какво ме интересува.” или ” Всеки е свободен да си решава сам!”.

Но нека се замислим какви ще са последиците върху взаимоотношенията любов и приятелство! В каквото и време да живеем, колкото и табута да падат, колкото разкрепостени и либерални да ставаме – трябва да имаме ценности. Да имаме ценности и като отделни личности, и като общество. Трябва да имаме ценности, които да пазим и от които да не се отказваме лесно!!!

Според мен ”приятели” с облаги могат да бъдат хора, които не са наясно с това какво искат и какво очакват от една връзка: Хем съм с теб, ама не съвсем. Само докато се влюбя в някого. Или с други думи казано – използват приятелството за получаване на секс. Слагайки думата ”приятелство” при едно такова взаимоотношение – все едно се извисяват. Но в крайна сметка май пак всичко опира до първичното – just a sex (просто секс). Дори и при животните няма просто секс.

Тези, които са склонни да приемат този модел на взаимоотношение ”приятели с облаги”, нека се запитат: Какво става с чувствата и романтиката на любовта? Какво става с взаимното разбирателство и самоотвержеността на приятелството?

Какви причини могат да се изтъкнат в полза на това да поискаш и да избереш да имаш приятел с облаги:

Когато нямаш връзка в момента?... Когато нещата в настоящата връзката не вървят?... Когато си скъсал с някого, но пък искаш да продължаваш да правиш секс с него (защо тогава е сложен край на връзката)?... Когато харесваш някой, но не искаш да се обвързваш?... Или пък само това е начинът да бъдеш с някого?... Или зад такова ”приятелство” да се прикриват истинските чувства?...

И лутайки се така, човек може да пропусне много хубави и незабравими моменти от една истинска връзка. Вместо да се впуска към такъв тип ”приятелство”, по-добре е човек да опита да разбере себе си, да преоткрие чувствата и желанията си и да потърси някой, с когото да бъде щастлив. Човек трябва да търси любовта, а не да се задоволява само със секса и да се самозалъгва, че всичко е наред. Сексът не е само един животински нагон. Той е неизменна част от любовта.

Това ”приятелство” с облаги може да обърка много хора, може да доведе до конфликти и разпадане на дългогодишни приятелства (компании от приятели/ другари), може да разруши семейства. И то само защото някой е решил да се възползва от облагата на свой приятел. Това може да послужи и като оправдание за изневяра.

През есента ще можем да гледаме по кината поредния американски филм на такава тематика. Гледайки комичната страна в едно такова ”приятелство”, нека сериозно помислим дали си струва да искаме да имаме приятели с облаги...




Гласувай:
6



Следващ постинг

Спечели и ти от своя блог!
1. анонимен - search engine optimization rankings backlinks service
12.02.2012 19:01
hey there inastyle.blog.bg blogger discovered your blog via search engine but it was hard to find and I see you could have more visitors because there are not so many comments yet. I have found site which offer to dramatically increase traffic to your website http://xrumerservice.org they claim they managed to get close to 1000 visitors/day using their services you could also get lot more targeted traffic from search engines as you have now. I used their services and got significantly more visitors to my website. Hope this helps :) They offer best <a href=http://xrumerservice.org>backlinks</a> Take care. Jason
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: inastyle
Категория: Други
Прочетен: 31709
Постинги: 5
Коментари: 5
Гласове: 18
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930